Wat is een boxspring?

Een boxspring bestaat uit een gestoffeerde bedbodem op pootjes, met daarbovenop één of twee matras(sen).

De bedbodem of box bestaat uit honderden spiraalveren, ingewerkt over de volledige breedte van het bed. Deze zorgen voor gelijkmatige ondersteuning over de hele slaapoppervlakte, en dus voor stabiliteit: waar je ook ligt, elke zone van je bed waarborgt hetzelfde comfort. Dit is anders bij bijvoorbeeld een bed met lattenbodem, waar enkel het centrale liggedeelte buigzaam en veerkrachtig is.

De eenvoudigste boxspringcombinatie is een box en klassieke matras. Je kiest een matras op basis van jouw comfortwensen (antibacterieel, extra ventilerend, tweepersoonsmatras of twee enkele… ) en klaar is Kees. Er wordt weleens gefluisterd dat een veermatras op de box de beste optie is: de twee veerlagen communiceren als het ware en zorgen zo voor uiterst hoge ondersteuning. Maar ook een kwalitatieve schuimmatras geeft voldoende support voor een goede lighouding. Ons advies: laat je leiden door je persoonlijke voorkeur.

Bij de afwerking met twee matrassen komt eerst een gestoffeerde matras, in dezelfde kleur als de bedbodem en hoofdbord, op de box te liggen. De gestoffeerde matraslaag is van stevige makelij en bovendien uitgerust met ergonomische zones voor extra ondersteuning. De tweede, dunne topmatras zorgt voor soepel ligcomfort en snufjes als extra ventilerend vermogen, antiallergische eigenschappen, … Deze technische extra’s kunnen immers niet in de gestoffeerde matras geïntegreerd worden. De boxspringtrend met twee matraslagen komt overgewaaid uit Scandinavië en wordt vaak gekozen vanuit esthetisch oogpunt.

Bij de boxspring hoort (optioneel) ook een hoofdbord dat de look van je bed afmaakt. Eventueel kan je aanvullen met accessoires: nachtkastjes, een opbergkoffer, …

Waarom kiezen voor een boxspring?

Maximale ondersteuning

Dankzij de honderden veren die over de hele breedte van het bed zijn ingewerkt en een uitgedokterd systeem van matraslagen, wordt je lichaam de hele nacht, in elke positie, bij elke beweging maximaal ondersteund. Belangrijk voor het vermijden van fysieke klachten als rug-, nek- en schouderpijn.

Ventilatie

Naast ondersteuning, staan de veren van een boxspring in voor de nodige ventilatie. Dankzij de ruimte tussen de spiralen is er continue luchtdoorstroom. Goed voor de temperatuurregeling, maar ook voor jouw gezondheid en de levensduur van je bed!

Instapcomfort

Nooit meer met het verkeerde been uit bed! Een boxspring is hoger dan een ‘gewoon’ slaapmeubel. Daardoor stap je makkelijk in en uit en is niet enkel gaan slapen, maar ook opstaan een plezier.

2 matrassen, 1 slaapvlak

De basismatrassen aan beide zijden van het bed worden afgedekt door een toplaag, zo vormt de slaapoppervlakte van je boxspring één geheel. Geen ongezellige gleuf meer die je bed opdeelt in twee, maar wel lekker knus tegen elkaar. Of, voor de soloslapers: geen kant meer kiezen, jouw plek is middenin!

Size mattress

Onder het motto ‘size mattress’ bestaan er boxsprings in verschillende formaten. De een kiest voor een bed met standaardmaten, de ander wil een ruimer exemplaar. Geen probleem, boxsprings zijn beschikbaar tot 2m breed en 2m20 lang.

Jouw design

Je Van Landschoot boxspring naar eigen smaak samenstellen? Dat kan! Kies de stijl, kleur, stof, pootjes, … van je nieuwe bed helemaal zelf. Je verdeler helpt je hier graag mee verder.

Langetermijninvestering

Een nieuw bed koop je niet elke week, je ziet het dus beter als een langetermijninvestering. Iets duurder bij aanschaf, maar met een boxspring garandeer je jezelf ongeveer 20 jaar zorgeloos slaapplezier. Een matras van betere kwaliteit gaat gemiddeld zo’n 10 jaar mee als je deze ook goed onderhoudt. Een oppermatras zal minder lang mee gaan, gemiddeld 3 tot 5 jaar.

Elektrisch

Een boxspring laat perfect toe om een elektrisch systeem te integreren waarmee je de stand van je matras kan aanpassen. Zo geniet je, zelfs rechtop zittend in bed, van ongezien comfort.

Axelsson collectie: hip en budgetvriendelijk

Axelsson

Belgisch met een werelds tintje. Klassevol slapen in een onberispelijk design. Axelsson neemt je elke nacht mee naar de stad van je dromen.

Ontdek Axelsson

Henson Design: pure luxe

Henson

Eén blik op de Henson Design collectie verklapt al dat alles uit de kast werd gehaald bij het ontwerpen en ontwikkelen van deze luxe bedden- en matrassenlijn.

Ontdek Henson Design

Volg ons

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Volg ons op social media!

Volg ons

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Volg ons op social media!