onsverhaal

Van Landschoot, taking care of your dreams.

Geluk komt tijdens je slaap. Daar zijn wij, bij Van Landschoot, zeker van. Net daarom zorgen we voor nachtrust van de bovenste plank.

Sinds 1925 is Van Landschoot een hecht familiebedrijf dat op ambachtelijke wijze kwalitatieve producten maakt in zijn Belgische atelier. Ons artisanaal vakmanschap berust op meer dan 90 jaar kennis over én passie voor optimaal slapen in hét beste bed.

Van Landschoot is een toonaangevende Belgische luxebedding producent met een vernieuwende kijk op ergonomie en gebruiksgemak. We combineren een verfijnde vormgeving met de meest innovatieve technologieën met als resultaat een vijfsterrenslaapcomfort. Dankzij een performant dealernetwerk vindt u onze luxebedding producten wereldwijd in België, Nederland, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk.

Van Landschoot staat voor: 100% Belgisch, kwalitatief & innovatief.

happymomandkid

Onze dealers kiezen voor Van Landschoot omdat...

Er staat een heel team achter jouw matras of boxspring. Want Van Landschoot is niet zomaar een leverancier of producent, het is een partner die met je meedenkt. Alleen het beste is goed genoeg.

100% Belgisch

Elk Van Landschoot product draagt een Made in Belgium-label. In ons Belgisch atelier ontwikkelen we premium producten voor een vijfsterren slaapcomfort, voorzien van de meest innovatieve technologieën.

Onberispelijke kwaliteit

Bij Van Landschoot verloopt alles in eigen beheer en zijn we dus waakzaam tijdens elke fase van het productieproces. Geen grondstof of eindproduct ontsnapt aan de strenge eisen die we onszelf en onze producten opleggen. Zo produceren we onze eigen pocketveren, wat vrij uniek is in Europa.

Snelle levertermijnen

Matrassen, lattenbodems en boxsprings worden gemiddeld binnen de 15 werkdagen geleverd. We ontwikkelen veel grondstoffen zelf en kunnen dus makkelijk de switch maken tussen meerdere bestellingen.

Vragen beantwoorden

Je bent dealer en zit met een technische of aankoopvraag? De medewerkers van onze commerciële binnendienst beantwoorden ze snel en professioneel. Via onze e-shop volg je je order bovendien op de voet.

Aanwezig in alle regio's

Ervaren vertegenwoordigers staan klaar voor verdelers uit elke regio. Een vast contact komt bij je langs om uitleg te geven bij de nieuwste collecties.

Eigen transportservice

Al onze transporten worden verzorgd door ons eigen wagenpark van meer dan 15 voertuigen welke de producten brengen tot bij al onze dealers. Onze chauffeurs dragen onze kwaliteits- en servicenormen hoog in het vaandel. Ze zijn niet enkel hoffelijke bestuurders, maar ook productspecialisten.

Interne marketingafdeling

Ons eigen design- en marketingteam – uniek in de branche! - zet onze matrassen, boxsprings en toebehoren in de kijker aan de hand van taylormade ontwerpen en campagnes.

Online je bed opmaken

Van Landschoot is een one-stop slaapshop. Je vindt je matras, hoofdkussen en boxspring of lattenbodem op één en hetzelfde adres. Via onze gloednieuwe en exclusieve configurator stel je de ideale en mooiste slaapcombinatie digitaal samen.

Geschiedenis

1925

Het prille begin: Willem Van Landschoot start in Maldegem een bedrijfje op dat wol, stoffen en koord levert voor de productie van wollen matrassen.


1945

Tijdens WO II moet Willem noodgedwongen zijn activiteiten stopzetten. Maar hij zit niet stil en laat al snel opnieuw van zich horen. Kennis over de grondstoffen had hij al, zijn knowhow over technieken en vullingen groeide gestaag. Vanaf 1945 start hij met het produceren van eigen matrassen. De matrassenfabriek was geboren!


1958

Tijd voor de tweede generatie. Simona, de dochter van Willem, stapt samen met haar echtgenoot Etienne De Coninck in het bedrijf. Zij zetten verder in op de productie van wollen matrassen en onder hun leiding groeit Van Landschoot uit tot een referentie in de branche.


1978

De kleinzonen van Willem, de twee zonen van Simona en Etienne, komen op het toneel. Onder de leiding van Luc en Guy De Coninck maakt de wollen vulling beetje bij beetje plaats voor een polyether matras. Niet veel later introduceren ze ook de pocketveer.


1988

Om klanten een totaalconcept te kunnen bieden en de productie uit te breiden naar lattenbodems en boxsprings, nemen de broers de firma New Hermat over in het Waalse Beaumont. 12 jaar later, in 2000, wordt New Hermat volledig verbouwd en gerenoveerd om aan de groeiende vraag en nieuwste technische eisen te voldoen.


2012

De vierde generatie stapt aan boord: Rowany en Dennis De Coninck, de kinderen van Luc, zetten hun schouders mee onder het bedrijf.


2015

Matrassen Van Landschoot viert z’n 90e verjaardag en lanceert in het teken daarvan de collectie ‘Tradition’, een naam die een knipoog is naar de begindagen van het bedrijf.


Nu

Van Landschoot is een sterk bedrijf dat blijft innoveren en vooruitstreven. Dankzij een aantal investeringen krijgen het hoofdkantoor en de bijhorende productiehallen een grondige facelift, zodat Van Landschoot opnieuw een van de modernste productie-units uit de sector is.
Het familiebedrijf garandeert al 90 jaar kwalitatief slaapcomfort, en is niet van plan daar snel mee op te houden.Volg ons

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Volg ons op social media!

Volg ons

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Volg ons op social media!